De posta romana

+1
-12
-1

Am vrut sa scriu si eu undeva ceva despre posta romana. Zilele trecute trimit un colet la o adresa gresita. Ma gandesc, ah, ce sa mai fac, o sa astept pana se intoarce, clientul o sa fie dezamagit... cand, ce vad pe pagina lor web (by the way posta romana are un loc unde poti sa depui reclamatii online, dar mai intai trebuie sa iti bati un cui in picior, ca asa o sa doara mai putin ca sa le completezi formularul), ofera serviciul de redirectare, schimbare adresa pentru modesta suma de 2,5 lei.

La oficiul postal scriu ca pe vremuri o cerere adresata dirigintelui din localitatea unde ar ajunge gresit coletul, prin care il rog sa redirecteze la cealalta adresa. Pe langa asta, domnisoara de la oficiu, mai sta vreo cinci minute sa tasteze de zor o TELEGRAMA. Ati citit bine!! Suntem in 2016 si posta trimite TELEGRAME. Zic.. nah, asta e.. o sa ajunga cam la fel de repede ca un telefon dat, asa ca, daca ma mai taxeaza inca 3 lei, pentru o misiva electronica, asta e.

Stau linistit si ma gandesc ca totusi posta romana merita, ca am reusit sa redirectez, ca o sa fie toata lumea fericita.

Dupa cateva zile, surpriza! Coletul meu s-a intors din locul de unde plecase. Sun la oficiul postal care trebuia sa schimbe adresa (intr-o comuna uitata de lume cu program de la 8 la 10 dimineata, dar care era dotat cu telefon mobil) si imi spune. Sa stiti ca nu e vina mea, eu am avizat destinatarul, a zis ca refuza coletul (vorbisem cu el inainte sa nu il ridice), si apoi l-am pus la transportul care mi-a adus corespondenta, dar abia dupa ce l-am pus am vazut ca primisem in corespondenta telegrama de redirectare. Adica acelei telegrame mega rapide, i-a luat O ZI ca sa ajunga la destinatie. Pai bine posta romana, voi nu ati auzit de SMS-uri, de internet sau chiar de porumbei calatori? Toate astea fac mai putin de o zi pana la destinatie, in oricare colt al Romaniei.

Sfatul meu.... nu folositi posta romana!