Disciplina

+1
-199
-1

Un angajat cu credit este un angajat ce poate fi disciplinat, un angajat ce poate fi amenintat si fortat sa accepte conditiile de munca. Este o diferenta vizibila de atitudine la locul de munca intre angajatii cu credit si cei fara. Din cand in cand, la o evaluare se bate apropoul destul de des ca daca nu faci asa, atunci o sa fie altfel. Sau de obicei se arata sperietoarea cu criza economica, si ca din cauza aia nu s-a mai dat nimic la leafa, pentru ca nu mai merge bine treaba, si daca nu faceti asa cum zic eu, se lasa si cu altceva, ca balta are peste, si oricand se poate gasi altul care sa iti sufle scaunul de sub picioare. Si uite asa angajatul, tace din gura si face cum zice sefu', munceste dupa ora 5, isi ia de lucru acasa, vine la munca in uichenduri cu speranta ca nu il da afara si isi va putea plati nenorocitul de credit ca sa nu fie evacuat din casa. Chiar tovarasu' Isarescu spunea la un moment dat ca forta de munca trebuie disciplinata:

 

http://www.mediafax.ro/economic/isarescu-creditul-de-consum-pe-mai-mult-...

 

O forta de munca disciplinata este visul oricarui sef. Ca la armata, ordinele se executa nu se discuta. Sau de ce nu robotei in loc de niste chiftelute grase si agitate. Voi credeti ca deja dau in SF-uri, in minunatiile lui Asimov? Nu, exista solutii mult mai apropiate de noi. Ma refer la un ATM, un BNA. Poate oricand sa inlocuiasca un casier. Un automat cu produse care inghite fise sau bancnote pentru o bautura racoritoare care face treaba mult mai bine decat un vanzator. Exemplele sunt multe.

 

Altii vor spune ca nu vad nimic rau in niste angajati disciplinati . O gloata de oameni care nu poate fi pusa la respect, care nu poate fi obligata sa accepte conditiile de munca, poate duce la haos. Problema este ca disciplina in cadrul unei firme se confunda mult cu abuzul care duce intr-un final la sclavie. Managerii sau sefii, cum vreti sa le ziceti, sunt tot oameni, de cele mai multe ori fara morala, sau pur si simplu sociopati. Multi dintre ei sunt victime usoare ale nevoii de abuz asupra angajatilor. Unii as putea spune ca sunt ca niste maimute intr-o haita, dornici sa-si etaleze podoabele inghinale.