Falimentul personal mai are de asteptat

+1
+119
-1

Alt guvern, de alta culoare politica, reia greselile facute de cel anterior, si se angajeaza in fata FMI ca nu va adopta legea insolventei personale:

 

“Deoarece mentinerea disciplinei de creditare si evitarea hazardului moral in randul debitorilor contribuie semnificatic la intarirea stabilitatii financiare, ne vom abtine de la adoptarea unor initiative legislative (cum ar fi, spre exemplu, propunerea privind legea insolventei personale si cea privind colectarea datoriilor), sau de la amendarea Ordonantei 50/2010, ce ar submina disciplina de creditare.”

 

Da, trebuie mentinuta disciplina de creditare. Nu trebuie sa dea creditatilor sperante ca vor scapa prea curand de claca cea de toate zilele. Pai da. Cine i-a pus sa ia credite de zeci si zeci de mii de euro fara sa citeasca contractele de creditare? Se duceau la banca (si inca se mai duc) semnand contractele de parca ar fi semnat condica. Cine i-a pus sa se indatoreze cu pana la 70% din venitul familiei? Daca se imbolnaveste vreunul din ei? Daca nevasta naste si trebuie sa spele copilu de maro la fund cativa ani de zile? Daca vine criza? Cum adica care criza? Ce esti nebun? Economia dudie! Preturile cresc! Totul merge in sus! Cel putin asa a fost pana in 2007.

 

Pentru multi claca merge inainte, fara speranta din partea clasei politice care se afla la guvernare, ca va face ceva pentru cei care nu mai pot, pentru cei care sunt executati, sau au fost executati si dati afara din case, si care inca sunt urmariti de banci pentru ca din vanzarea imobilului, banca nu si-a recuperat tot creditul plus dobanda. Si ii va tot urmari zeci din ani de acum incolo, pana isi va recupera ultimul leu, sau pana guvernul USL, ARD sau ce melanj de borfasi aliniati la pupatul mainii FMI si BM, va mai conduce tara asta de clacasi.