Marsul despre care nu se scrie

+1
-68
-1
mars antieutanasie

A fost ieri, 21.09.2013. A fost un mars organzinat de Vier Pfoten, la care au participat oameni care nu doresc ca legea eutanasierii sa treaca mai departe de Curtea Constitutionala si sa ajunga pe masa lui Basescu, care sigur arde de nerabdare sa o semneze. Oamenii si patrupedele lor au plecat din fata muzeului Antipa la ora 16:20 si au marsaluit pana la Universitate pe traseul Bd. Lascar Catargiu si Bd. Magheru. Desi au fost in numar mare, in jur de 1000-1500 de oameni (printre care un grup de greci), desi reportera Antena 3 s-a chinuit sa faca un reportaj, in timp ce cameramanul ei se maimutarea catre multime din spatele jandarmilor, mass-media (cu exceptia cotidianul.ro si dcnews.ro) se face ca nu vede.


Oare de ce ?

In seara respectiva, la Antena 3 apare din nou mama lui Ionut care indeamna la prinderea cainilor, si, bineinteles, nici urma de reportaj despre marsul organizat de Vier Pfoten. 

Sa mai zic ceva de modul in care decurge ancheta? Ca in momentul acesta cei mai plauzibili suspecti sunt de fapt cainii de lupta ai proprietarului resturantului din parc ? Cainii au fost de mult timp luati, ca sa ascunda probele, camerele video din zona sunt « stricate » iar spartura din gard nereparata de luni de zile. Dar cainii maidanezi sunt de vina… Probele ADN recoltate de la cei 6 caini au dovedit ca nu au avut nicio vina cainii maidanezi.

Intre timp, ONG-ul Caleidoscop este acuzat ca ar fi « abandonat » un caine din cei sase. Pai bine, dar in acea perioada, Hotararea Consiliului General 243/30 iunie 2009 zicea ca dupa sterilizare cainii se intorc in teritoriu. Si cum altfel era sa readuca cainele in teritoriu decat prin semnarea unui act de « eliberare » din adapostul ASPA. Aaaaa, ca ASPA un avea nicun formular de gen si ca foloseau Contractele de adoptie vechi din 2004 asta e alta mancare de peste. Pai de ce nu avea ASPA formularele corespunzatoare? Pai d-aia. Ca sa nu fie invinuiti de nimic.

Ce conteaza… platim 220 de lei doar pentru prinderea unui caine de pe strada. Cu banii care se adauga pentru tinut in adapost, mancarea si pentru injectia letala pe hartie se vor strange in jur de 200 de euro. Atat costa eutanasierea unui caine. 200 de euro !!! Mai mult decat salariul minim pe economie. Si.. din pacate, sunt bani care se vor duce in buzunare adanci, iar omorarea cainilor se va face la fel de inuman ca si pana acum. Lasati sa moara de foame, de boli, inghesuiti in custi, si apoi, daca mai traiesc… bata sau substante ieftine in vena ca sa ii omoare.

Dar tot vor aparea caini pe strazi, pentru ca oameni care sa abandoneze puii fatati de cateaua lor din curte sunt cu duiumul. Iar pe ei nu ii vede nimeni, nu ii condamna nimeni. 


« Vinovatii » fara vina sunt cei care sufera in continuare.

Cartonas rosu pentru Romania / Red card for Romania