Nu ma atinge

+1
+26
-1

Cred ca sunt o persoana echilibrata, poate un pic mai retrasa cateodata. De cand am nascut si am grija de un pui de om, m-am simtit datoare sa il protejez, asa cum faceam si cu animalele pe care le gaseam abandonate sau lovite. E acelasi instinct de al proteja pe cel mai slab, pe cel care nu se poate apara. Cand zic a se apara nu ma refer la acte de violenta, ci la agresiunea care vine din partea rudelor (mai indepartate sau mai apropiate) si a cunostintelor, chiar si strainilor, care simt imperioasa nevoie sa duca degetul fix aproape de gura copilului la nici 20 de secunde de la momentul in care il zareste. Pe cea mica o port intr-un marsupiu Emeibaby, si are mereu tendinta sa molfaie bridele. Cat de des credeti ca e zona aia atractia zilei? In 99% din cazuri...

Stau si eu si ma gandesc. Nu sunt chiar introvertita, am prieteni, nu stau in casa toata ziua, comunic. Dar, chiar si asa, cand ma intalnesc cu cineva, fie ea si ruda, nu ma reped sa ii bag un deget in gura sau sa pun mana pe haina ei, sa ii pun mana pe marginea ei si sa trag de ea (ca sa o vad cum zambeste). Pe unde ai fost mataluta cu degetele tale inainte sa poposesti cu ele la gura unui bebelus sau sa ii strangi manuta pe care el apoi o sa o molfaie? De unde nevoia asta sa faci asa cu un bebelus abia venit pe lume, care nu are saracul sistemul imunitar atat de puternic? Ah... si sa nu uitam. Pentru orice motiv, exista si traditionalul scuipat ca sa nu il deoache. Multumesc pentru nenumaratele boli care ar mai putea sa fie in saliva respectivului, pe langa salvarea ca nu mi-a deocheat copilul.

Apreciez foarte tare ca exista un astfel de body pentru bebelus, care sa le aduca aminte celor cu atractie prea mare de fetita mea ca nu au voie sa o atinga. Nu ei se vor plimba cu ea la spital, nu ei vor suferi cand ea se va imbolnavi de la cine stie ce boala.

Daca inca nu ati nascut, va recomand si tricourile pentru gravida  (am testat spiritul romanului cand venea vorba de o gravida prin metrou sau tramvai). Chiar si cu acele tricouri, nu o sa vi se cedeze locul, dar macar le aratati asta. Eu nu m-am oprit doar la ele, pentru ca sunt multe designuri simpatice in toata categoria de tricouri personalizate.