Prajitura intoarsa cu prune

+1
+147
-1
Prajitura intoarsa cu prune

Chiar daca a fost extrem de cald, mie mi-era pofta de ceva dulce, asa ca am facut o reteta de prajituri care se coace la cuptor: prajitura intoarsa cu prune.

Ingrediente:

6-8 prune;
o cana de faina;
o cana de zahar brun (si mai putin daca nu vrei sa iasa atat de dulce);
6 linguri de unt;
2 oua;
jumatate de cana de smanatana mai grasa sau mai slaba (cum preferati);
o lingurita de praf de copt;
un sfert de lingurita de sare;
o lingurita de scortisoara;
un sfert de cana de nuci taiate;
nucsoara (dupa gust).

Am pus 3 linguri de unt in forma mea cu diametrul de 22 de cm. Eu am pus hartie de copt inainte, pt ca forma mea nu e teflonata. Am pus untul la topit in cuptor si l-am lasat cateva minute. Apoi, peste untul topit am presarat jumatate de cana de zahar. Am curatat cateva prune de samburi. Le-am taiat feliute si m-am apucat sa le asez una langa cealalta in cerc, peste zaharul presarat.

Intr-un castron am pus faina, praful de copt, sarea, scortisoara, nucsoara, nucile si le-am omogenizat.

In alt castron am pus restul de zahar, untul (le-am amestecat) si apoi am adaugat ouale batute si smantana. Dupa aceea am turnat tot continutul uscat peste cel umed si m-am apucat sa il amestec usor cu un instrument de bucatarie extrem de util.

Am luat cate o portie de aluat si l-am pus peste prune apoi am nivelat si am dat la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Am lasat un pic prajitura sa se raceasca si am pus o farfurie peste forma, am rasturnat cu grija sa nu se piarda zeama de prune cu zahar si unt si voilà...

Doua mici adaugiri.
1. Poti folosi mere, piersici, caise sau alte fructe in loc de prune.
2. Sa fii pregatit (a) pentru o greutate ceva mai mare dupa ce mananci din prajitura :)